• Pirovac, turistički vodič prekrasne turističke destinacije Jadrana
  • Pirovac, turistički vodič prekrasne turističke destinacije Jadrana
  • Pirovac, turistički vodič prekrasne turističke destinacije Jadrana

PIROVAC

Živopisno mjesto na sredozemlju gdje je priroda nakanila usrečiti sva ljudska osjetila. Ponudila je naponovljivost sunca, i sunčevih zalazaka, morskih raskoši, gromača i kamena. U jedinstvenu kantilenu splela je tajne primorskog bora, vinograda, maslinika, lovora i smokava, bonaca i maestrala. Osvitima i sutonima gospodari raskošni Bakho.

Vinom i radošču umiva se svakodnevno u Pirovcu, najzapadnijem dijelu Šibensko-Kninske županije. Uz Vodice i Primošten, Pirovac je najznačajnije turističko mjesto i općinsko središte. Prvi put Pirovac se spominje prilikom utemeljenja Šibenske biskupije, 1298. godine. Na tom lokalitetu zatječemo 1505. godine naseljeno mjesto mediteranskih odlika. Sačuvana obilježja burne i bogate prošlosti, danas kulturno-spomeničke vrijednosti.

Pirovac se smjestio na sjevernoj obali Pirovačkog zaljeva, svojim lijepim prastarim licem tako vječno okrenut suncu. Njegov zaljev prirodni je fenomen, 10 kilometara usječen u kamen i mediteransko raslinje što svoje zanosne mirise miješa s iskonskim morskim mirisima. Resi ga kolajna prirodnih plaža, pjeskovitih uvala i umilna morska struja, koja tijekom ljeta toplinu mora uznosi 3-4 stupnja iznad prosječne topline Jadranskog mora.

Oku se stalno nudi, u svako doba dana drukčiji, pogled na bajkoviti otočić Sustipanac. Kao i cijela Šibensko-Kninska županija, Pirovac leži na dlanu dva nacionalna parka: otočkog raja "Kornati" i kraške ljepotice jedinstvenih slapova "Krke". Južni krak Pirovačkog zaljeva Makirina prirodno je kupalište s ljekovitim peloidom.

Sastavom, kvalitetom i količinom taj lokalitet ljekovitog mulja nadmašuje sve poznate lokalitete u Hrvatskoj. Pet kilometara sjevernije nalazi se Vransko jezero, idealno za sportski ribolov. Jadranskom cestom Pirovac je povezan s kulturno-povijesnim središtima: Šibenik (22 km), Zadar (48 km), Trogir (85 km) i Split (108 km). Dobrodošli u Pirovac, otjelovljenu luku Vašeg sna!

INFORMACIJE

Ukoliko svoje ljetovanje želite provesti u Pirovcu, postoji nekoliko načina kako doći u Pirovac. Većina gostiju dolazi u Pirovac sa vlastitim automobilom. Postoje i redovne autobusne linije iz cijele Hrvatske za Pirovac. Isto tako možete doći i avionskom linijom na aerodrome u Zadar ili Split i sa aerodroma vas taxi vozi pravo na našu adresu. Želimo vam ugodno putovanje do Pirovca.

OSTALE DESTINACIJE

Shape
Šibenik - turistički vodič
ŠIBENIK

Šibenik je jedan od najstarijih hrvatskih gradova na Jadranu, i prvi put se spominje davne 1066g. Šibenik je glavni grad i središte Šibensko-Kninske županije [ više... ]

Zadar - turistički vodič
ZADAR

Zadar je drugi najveći grad na Jadranskoj obali i peti najveći grad u Hrvatskoj. Nalazi se na središnjem dijelu Jadranske obale, središte je i najveći grad Zadarske županije [ više... ]

Split - turistički vodič
SPLIT

Split je sa svojih preko 200000 stanovnika drugi grad po veličini u Hrvatskoj i najveći grad u Dalmaciji, te važno trgovačko, industrijsko, sportsko i turističko središte [ više... ]